Sessie 12

Bereik nieuwe doelgroepen met ervaringsdeskundigen

Door: Stephanie Helfferich (Universiteit Utrecht, projectmanager Public Engagement)
Marije Witsenboer (Universiteit Utrecht, YOUth-onderzoek)
Maarten Reichwein (Universiteit Utrecht, Wetenschapsknooppunt) 
Khadija Azahaf (MBO-docente, werver Debuut 2019)
Titam Elnems (Universiteit Utrecht, werver deelnemers YOUth Baby & Kind en YOUth Kind & Tiener) 

 

Wetenschapscommunicatie zou niet alleen gericht moeten zijn op hoger opgeleiden of leerlingen die mogelijk gaan studeren. Hier zit op dit moment nog een blinde vlek. Deze blinde vlek is dubbel: we doen nog weinig voor deze doelgroep, en als we iets voor hen doen, doen we het niet samen met hen. Marije Witsenboer (Universiteit Utrecht, YOUth-onderzoek) en Maarten Reichwein (Universiteit Utrecht, Wetenschapsknooppunt) vertellen over de uitdagingen en obstakels die ze ervaren bij het betrekken van diverse doelgroepen bij wetenschap.

Heb je zelf plannen voor (jonge) doelgroepen met een grotere afstand tot de wetenschap, maar heb je nog niet veel ervaring met moeilijk bereikbare doelgroepen? Dan is deze sessie interessant voor jou. In kleine groepjes geven onze ervaringsdeskundigen inzicht in het perspectief van moeilijk bereikbare doelgroepen, maar ook praktische tips.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09 - Sessie 10 - Sessie 11 - Sessie 12