Sessie 10

Wij van WTC-eend

Sprekers: Bart Ahsmann (Managing Director CLICKNL)
Giovanni Stijnen (Senior program & business developer NEMO, SciCom NL)
Facilitators Ineke Boneschansker (Manager Communication Aerospace Engineering TU Delft, SciCom NL)
Annette ter Haar (Strategie & Ontwikkeling bij Technolab Leiden, SciCom NL)
Roy Meijer (Adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft, SciCom NL)
Frederike Schmitz (Freelance life science communicator, SciCom NL)
Dieudonnée van de Willige (Research communications officer Faculty of Science and Engineering/Universiteit Maastricht, SciCom NL)​

 

De kracht van WTC, die ken jij wel. Maar weet de buitenwacht ons te vinden? Wanneer externe partijen onvoldoende helder hebben hoe wetenschapscommunicatie kan bijdragen aan hun werk, verliezen we als sector kansen. Nog te vaak zitten wij in hún blinde vlek. Hoe maken we de kracht ons diverse veld als geheel beter zichtbaar? SciCom NL wil naar een duidelijke, overkoepelende WTC-visie toe, die de gang van wetenschappers, instituten en organisaties naar WTC-professionals gemakkelijker en vanzelfsprekender maakt.

Hoe? Voor inspiratie kijken we naar de creatieve sector. In 2011 werd de Topsector Creatieve Industrie aangewezen en nu, negen jaar later, creëert de creatieve industrie kansen en impact met een coherent verhaal, dat ondanks een verscheidenheid aan organisaties, disciplines en belangen de samenhang niet verliest.

In deze sessie presenteren we kort de Kennis- en Innovatieagenda (KIA) van de Topsector Creatieve Industrie. Hoe kunnen we tot een soortgelijk initiatief komen voor de WTC-sector? We brainstormen samen over de vraag: wat kunnen wij als WTC-professionals leren van de manier waarop de creatieve sector zich als geheel is gaan profileren?

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09 - Sessie 10 - Sessie 11 - Sessie 12