Sessie 04

Diversiteit en inclusie in de praktijk

Door Sanne den Adel (VSC)

 

Werken aan diversiteit en inclusie betekent onder meer kijken naar blinde vlekken, onbewuste vooroordelen en aannames. Maar wat betekenen deze begrippen precies, hoe verhouden ze zich tot elkaar en wat doe je er mee in de praktijk?

We brengen focus aan in het complexe verhaal van diversiteit en inclusie en zetten aan tot zelfreflectie: Hoe divers is het personeelsbestand van jouw organisatie eigenlijk? Sta je bewust stil bij inclusief taalgebruik? Is inclusie onderdeel van het beleidsplan? Bepaal waar jouw organisatie staat op het gebied van bewustwording en uitvoering. Wat zou je anders willen zien en wat gaat er goed? Samen zoeken we handvatten om aan de slag te kunnen en gaan we naar huis met concrete goede voornemens. 

Sanne den Adel is programmamanager diversiteit en inclusie bij de VSC – wetenschapsmusea en science centers. Samen met de leden werkt ze aan inclusievere organisaties die iedereen op een toegankelijke manier willen betrekken bij wetenschap en techniek. Deze sessie is vooral interessant voor mensen die zijn verbonden aan een (publieks)organisatie.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09 - Sessie 10 - Sessie 11 - Sessie 12