Sessie 01

Nationale Wetenschapsagenda Wetenschapscommunicatie call


Door: Ynte Hoekstra, hoofd communicatie (NWO)
Nina Kornaat, communicatieadviseur (NWA)
Anne van der Ham, program officer (NWO)
en voorzitter Alex Verkade (VSC)
 

Het doel van de call ‘NWA Wetenschapscommunicatie’ is om een divers palet van projecten te honoreren die de wetenschapscommunicatie in Nederland een nieuwe impuls kunnen geven. Het kan daarbij zowel gaan om nieuwe vormen, maar ook om bestaande middelen op een andere manier in te zetten, waardoor het een ander publiek bereikt of een ander licht werpt op hoe publiek een onderwerp bekijkt.

Idealiter helpt het ook om nieuwe inzichten te verwerven over impact genereren bij een breder publiek dan de toch al in wetenschap geïnteresseerde doelgroepen. Het gaat daarbij uitdrukkelijk om het bereiken van een publiek dat niet vanzelfsprekend met wetenschap in aanraking komt, een publiek dat nog onvoldoende beeld heeft van wat wetenschap precies is en betekent voor de maatschappij. Naast standaard aanvragers voor NWA-calls kunnen ook RKI’s en musea en science centers verbonden aan de Museumvereniging indienen.

Tijdens deze sessie bespreken we verschillende aspecten van dit project, waaronder co-productie met wetenschappers, de promotie, en de evaluatie.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06-A - Sessie 06-B - Sessie 06-C - Sessie 07

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren