Sessie 07

De verborgen waarde van praktijkgericht onderzoek op hogescholen

Door: Steffy Praamstra (Adviseur kenniscommunicatie, Hanze Hogeschool)
Saskia van Reenen (Sr. Communicatieadviseur Onderzoek/ Woordvoerder, Windesheim)
Ragini Fit (Communitymanager HvA in de Stad, Hogeschool van Amsterdam)
Eric Keizer (Communicatieadviseur, Regieorgaan SIA)

 

Met inmiddels bijna 700 lectoren werkzaam bij de hogescholen van Nederland wordt er veel liefde, geld en aandacht geïnvesteerd in praktijkgericht onderzoek. Nog lang niet iedereen weet echter de weg te vinden naar de enorme bron van kennis die dit onderzoek oplevert.

In deze sessie laten verschillende hogescholen de waarde van praktijkgericht onderzoek zien en vertellen ze hoe zij dit onder de aandacht brengen bij journalisten en programmamakers. Hogescholen worden nog niet altijd gezien of gekend als volwaardige bron van kennis door de wetenschappelijke wereld zelf en door journalisten. De bekende weg leidt snel naar de universiteit. Een gemiste kans, omdat bij de hogescholen veel kennis voorhanden is over allerlei actuele en maatschappelijke vraagstukken.

Laat je inspireren door de voorbeelden van 15 hogescholen en ga samen met 30 vakgenoten in de wetenschapscommunicatie op zoek naar manieren om praktijkgericht onderzoek nog beter zichtbaar en vindbaar te maken voor journalisten, programmamakers, wetenschappers en de beroepspraktijk.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09 - Sessie 10 - Sessie 11 - Sessie 12